NK 383.Íme egy megnyílt ajtó vala a mennyben. – De amikor a szentély kérdését megvizsgálták, kinyílt a szemük. Látták, hogy az 1844-es év, azaz a 2300 év vége valóban fontos fordulópontot jelez. De míg igaz volt az, hogy a reménység és a kegyelem ajtaja, amelyen át az emberek tizennyolc évszázad során Istenhez járulhattak, bezárult, megnyit egy másik ajtó, és Isten bűnbocsánatot kínált minden embernek Krisztus közbenjárása által. Jézus szolgálatának egyik része lezárult, hogy felváltsa egy másik. A mennyei templomnak, ahol Krisztus szolgált a bűnösért, most is volt „nyitott ajtaja.”

NK 388.Íme egy megnyílt ajtó vala a mennyben. – Krisztus megnyitotta a szentek szentjének ajtaját, illetve megkezdte ott szolgálatát. A mennyei templom nyitott ajtajából fény sugárzott, és kiderült, hogy az ott dicső helyet elfoglaló törvény magában foglalja a negyedik parancsolatot is. Azt, amit Isten hozott létre, ember nem döntheti meg.

OHC 11.Jöjj fel ide.A végtelen Szeretet utat tört, amelyen az Úr megváltottai a földről a mennybe mehetnek. Ez az út az Isten Fia. Angyalvezetőket küldött, akik irányítják bizonytalan lábunkat. A dicsőséges mennyei létra minden ember útjára le van eresztve., amely elzárja a rosszra és a bűnre vezető utat.  Mindenkinek szembe kell találnia magát a megfeszített Üdvözítővel, mielőtt tovább haladhatna a bűnös életben. Mennyei Atyánk hangja hív: „Felfelé indulj!”… Az alázatos utasok teljes bizalommal irányt váltóztatnak, és a békesség útján oltalomban részesülnek. Azonban Az, akinek bölcsessége határtalan senkit sem kényszerít a menny legértékesebb elfogadására – senkit sem kényszerít, hogy azon az úton haladjon, amelyet ekkora áldozat árán nyitott meg. Mindenki személyesen választhatja a keskeny utat, amely felfelé, a menny felé vezet, vagy a széles és könnyebb utat, amely a halálba torkoll. (ST 1882. jan.26)