http://os.mti.hu/hirek/119932/a_forras_media_egyesulet_kozlemenye

 

Média evangélizáció

 

Két új internetes médiaszolgáltatást regisztrált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Forrásmédia - internetes lekérhető videó, és Forrásmédia Rádió - internetes lineáris rádió.

Mindkettő a http://forrasmedia.hu weblapon érhető el, amelyet a Forrás Média Egyesület működtet.

A Forrás Média Egyesület célja a tiszta forrásra épülő média evangélizáció, amely a Bibliával és tanításaival foglalkozik.

A weboldalon már több, mint ötszáz videó kérhető le, amelyek mindegyike a Bibliával, és tanításaival foglalkozik.

Ugyanitt hallgatható a Forrásmédia Rádió nevű internetes műsor, amely segíti a megnyugvást, a megbékélést, és kapcsolataink helyes irányba terelését - Istennel, fele­ba­rá­tainkkal, a természettel, a társadalommal, a keresztény közösségekkel.

A Bibliatanulmányok, a bibliai tanítások értelmezése és közös átbeszélése, a keresztények közötti falak építése, megvédése helyett, inkább hidakat építenek, amelyek lehetővé teszik a hitbeli megerősödést, és a közeledést egymáshoz mindazok számára, akik ezt igénylik, és fontosnak tartják.

Mindazok hite, akik Jézus Krisztus kérését szeretnék betartani: "legyetek egyek" - a legfőképpen a Biblián alapul. A Biblia az igazság tiszta forrása, amely összeköti a kereszténységet és segíti csökkenteni a falakat, a megosztottságot.

Ezt a célt szeretné erősíteni ez a két új médiaszolgáltatás.

A Bibliatanulmányozó műsorok mindegyike komoly és tiszta üzeneteket próbál közvetíteni mindenki számára, akik nyitottak, fogékonyak erre.

 


A Forrás Média Stúdiót a Forrás Média Egyesület működteti, amely a sokak által évtizedek óta jól ismert Boldog Élet Alapítvány tevékenységét vette át, és benne kiemelt célja az evangélium hirdetése a médiákon keresztül.
A Forrás Média Stúdiót 2013-ban alakítottuk meg, melynek műsoraiban a Biblia evangéliumát - kiemelt hangsúllyal az adventi üzenetet - hirdetjük a TV-és rádióadásokon keresztül. „Evangélium tiszta forrásból" – ez küldetésünk célja, melyet a médián keresztül tudjuk a legnagyobb számú közönségnek közvetíteni.


Néhány gondolat a Forrás Média Misszió kialakulásáról:
2011-ben történt, hogy egy személy látogatott hozzánk, aki bemutatott egy Egyesült Államokban működő adventista televíziós csatornát, és a számunkra még teljesen ismeretlen média misszió lehetőségéről beszélt. Sokat imádkoztunk válaszért, hogy van-e terve velünk az Úrnak ezzel az új lehetőséggel, és vajon nekünk mit kell tennünk? Ekkor találkoztunk egy másik barátunkkal, aki televíziós szakember, és felajánlotta segítségét. Pár héttel később két ismeretlen kamerás fiatalember, vállukon két kölcsön kapott videokamerával elkészítették az első TV felvételeket a Jelenések Könyvéről.


Ma ott tartunk, hogy létrehoztuk a Forrás Média Stúdiót, a szükséges berendezésekkel, felszereléssel, és több éve folyamatosan készítjük műsorainkat (evangélizációs előadássorozatok, Bibliai Szabadegyetem, csoportos szombatiskolai tanulmányok, keresztény művészeti estek, vallásszabadsági rendezvények stb.). Ezek a műsorok minden nap több órában láthatók Magyarországon a PAX TV-ben, és hallhatók A Forrás Média ONLINE rádióadásunkban. A vallási –kulturális adásban a közel 60 műsor készítésében 30 műsorvezető vesz részt, többféle keresztény felekezetből, illetve médiaszakos hallgatók segítenek, mind önkéntes munkában.


Emberileg nézve megmagyarázhatatlan, hogy az elmúlt években a nullapontról kiindulva hová vezetett minket az Úr ebben a szolgálatban.
Tapasztalataink azt mondják, nem állhatunk meg, és felelősséggel nem tehetjük meg, hogy ne haladjunk tovább, mert „Mindeddig megsegített minket az Úr!"
Mindezek a körülmények tehát azt jelentik, hogy a média misszió munkában a lehetőségeink kiszélesedtek. Újabb ajtók nyílnak meg előttünk, és nekünk át kell mennünk ezeken. Nagyon sok visszajelzést – benne megtérő emberek üzenetei és köszönetei - kapunk a műsorok nézőitől, hallgatóitól, amelyek bátorítanak a további szolgálatra. Ennek érdekében minden lehetséges eszközt – emberi és anyagi forrást – szeretnénk bevonni ebbe a munkába.

 

©ForrásMédia Stúdió 2014

1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.

Web: www.forrasmedia.hu

E-mail: info@forrasmedia.hu

Telefon: 06 30 651 0936

 

Impresszum

Kapcsolat

Hírlevélre feliratkozás

Médiaajánlat

 

facebook-icon  youtube-icon  twitter Google+

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand